foto: AFP/Scanpix/LETA
ES aicina Krieviju nodrošināt kuģiem netraucētu piekļuvi Ukrainas ostām Azovas jūrā
Brīvai piekļuvei Azovas jūrai arī traucē Kerčas šauruma tilts starp Krieviju un anektēto Krimas pussalu.
Pasaulē
2018. gada 6. septembris, 23:56

ES aicina Krieviju nodrošināt kuģiem netraucētu piekļuvi Ukrainas ostām Azovas jūrā

LETA

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien aicināja Krieviju nodrošināt Eiropas kuģiem netraucētu piekļuvi Ukrainas ostām Azovas jūrā, teikts ES preses dienesta paziņojumā.

Krimas tiltam tapusi 6000 smaga metāla arka

Arkas garums ir 227 metri, un līdz ar tās uzsliešanu pabeigts tilta, kas savieno Krieviju ar anektēto pussalu, redzamākais posms.

gallery icon

"Pēdējos mēnešos Krievija arvien biežāk un mērķtiecīgi bloķē un aiztur kuģu kustību, tostarp to, kas pieder ES dalībvalstīm un dodas tranzītā cauri Kerčas šaurumam uz Ukrainas ostām Azovas jūrā un no tām," teikts paziņojumā.

Kā norāda ES, brīvai piekļuvei Azovas jūrai arī traucē Kerčas šauruma tilts starp Krieviju un anektēto Krimas pussalu.

Putins pie "Kamaz" stūres atklāj Krimas tiltu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien atklājis tiltu, kas savieno Krieviju ar Ukrainai piederošo, taču okupēto Krimas pussalu, pārbraucot pāri tiltam ...

gallery icon

ES "pilnībā atbalsta Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību un turpina nosodīt un neatzīt Krimas un Sevastopoles nelikumīgo aneksiju", teikts paziņojumā.

Kerčas tilts tika atklāts šī gada maijā un šo soli nosodījušas ES un ASV.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.