foto: AP/Scanpix
Azerbaidžānā no cietuma atbrīvots opozīcijas līderis
Ilgars Mammadovs.
Pasaulē
2018. gada 13. augusts, 21:15

Azerbaidžānā no cietuma atbrīvots opozīcijas līderis

LETA

Azerbaidžānā pirmdien pēc pieciem cietumā pavadītiem gadiem no ieslodzījuma atbrīvots opozīcijas līderis Ilgars Mammadovs.

Tiesa galvaspilsētā Baku nosprieda, ka 48 gadus vecais prorietumnieciskās opozīcijas partijas ReAL līderis ir jāatbrīvo, nosakot viņam divu gadu pārbaudes laiku, pavēstīja viņa advokāts Fuads Agajevs.

Mammadovam, kurš savulaik tika uzskatīts par prezidenta Ilhama Alijeva vadošo politisko oponentu, arī aizliegts pamest valsti, piebilda advokāts.

"Mēs centīsimies panāk attaisnošanu pilnā apjomā," sacīja Agajevs.

Daudzi prognozēja, ka Mammadovs kandidēs prezidenta vēlēšanās, bet 2013.gada februārī viņš tika aizturēts saistībā ar apsūdzībām par kūdīšanu uz nekārtībām Ismajilli pilsētā.

Mammadovs noliedza, ka viņam būtu bijusi jelkāda loma nekārtībās, kuru gaitā izraisījās policijas un protestētāju sadursmes, tomēr viņam 2014.gadā tika piespriesti septiņi gadi cietumā par "kūdīšanu uz dumpi pret valdību".

Tajā pat gadā Eiropas Cilvēktiesību tiesa nosprieda, ka kriminālvajāšanai pret Mammadovu nav tiesiska pamata un ka tā ir politiski motivēta.