foto: EPA/LETA
Asads Damaskā uzņem separātiskās Dienvidosetijas līderi
Trīs dienu vizītē pie Asada (pa labi) ieradies Dienvidosetijas Republikas prezidents Anatolijs Bibilovs.
Pasaulē
2018. gada 24. jūlijs, 10:57

Asads Damaskā uzņem separātiskās Dienvidosetijas līderi

LETA

Sīrijas prezidents Bašars al Asads pirmdien Damaskā uzņēma Gruzijas separātiskā Dienvidosetijas reģiona līderi, paziņoja Sīrijas prezidenta administrācija.

"Asads uzņem trīs dienu vizītē Dienvidosetijas Republikas prezidentu Anatoliju Bibilovu," teikts prezidenta administrācijas paziņojumā.

Asads sacīja, ka Bibilova "vizīte un Dienvidosetijas atbalsts Sīrijai tās suverenitātes un vienotības aizsargāšanā apstiprina to, ka Sīrija rīkojas pareizi, veroties Austrumu valstu virzienā".

Viņš sacīja, ka Austrumu valstis "respektē starptautisko tiesību pamatu un principus pretēji vairumam Rietumu [valstu], kas nezina neko, izņemot diktāta politiku".

Jau ziņots, ka Sīrija maija beigās nolēma atzīt Gruzijas separātiskos reģionus Abhāziju un Dienvidosetiju par neatkarīgām valstīm. Gruzija uz to reaģēja, pārtraucot diplomātiskās attiecības ar Sīriju.

Abhāzija un Dienvidosetija pasludināja neatkarību no Gruzijas 90.gadu sākumā, taču šīs separātiskās republikas pastāv ar Krievijas militāru un finansiālu atbalstu un tajās ir izvietots Krievijas karaspēks.

Krievija pēc 2008.gada kara ar Gruziju atzina Abhāziju un Dienvidosetiju par neatkarīgām valstīm, taču vēl tās atzīst tikai Nauru, Nikaragva un Venecuēla. Pārējā pasaule Abhāziju un Dienvidosetiju uzskata par Gruzijas sastāvdaļu "de iure".

Sīrija ir Krievijas sabiedrotā vairākus gadu desmitus, bet abu valstu saites ir nostiprinājušās, kopš Maskava 2015.gadā ar militāru intervenci atbalstīja Asada režīma karaspēku Sīrijas pilsoņkarā.