foto: EPA/LETA
Somijas prezidenta pilī sācies Trampa un Putina samits
Tramps un Putins sarokojas Somijas prezidenta pilī.
Pasaulē
2018. gada 16. jūlijs, 15:10

Somijas prezidenta pilī sācies Trampa un Putina samits

LETA

Helsinkos pirmdien notiek ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina samits.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trampa un Putina samits Somijas prezidenta pilī

Samits notiek Somijas prezidenta pilī. Tikšanās sākās ar 55 minūšu novēlošanos, jo Putina lidmašīna Helsinku lidostā ieradās ar nokavēšanos. Tramps ...

gallery icon
33

Tikšanās sākumā, klātesot žurnālistiem, Putins teica, ka "pienācis pamatīgi parunāt gan par divpusējām attiecībām, gan par dažādiem "sāpīgajiem punktiem" pasaulē, un to ir pietiekami daudz, lai mēs tam pievērstu uzmanību".

Savukārt Tramps sacīja, ka samitā tiks runāts "par visu - no tirdzniecības līdz bruņotajiem spēkiem, līdz kodoljautājumiem, līdz Ķīnai".

"Es domāju, ka mums ir lielas iespējas kopā kā divām valstīm. Godīgi sakot, mums vairākus pēdējos gadus nebija labas attiecības," sacīja ASV prezidents.

"Es neesmu bijis [ASV prezidents] pārāk ilgi, šis laiks tuvojas diviem gadiem, bet mums būs īpašas attiecības, es ceru," piebilda Tramps.

foto: EPA/LETA
Tramps un Putins sarokojas Somijas prezidenta pilī.

"Attiecību veidošana ar Krieviju ir laba, nevis slikta lieta. Es domāju, ka pasaule grib, lai mēs veidojam attiecības. Mēs esam divas dižas kodollielvaras. Mums ir ir 90 procenti [pasaules] kodol[ieroču], un tas nav labi. Tas ir slikti," teica ASV prezidents.

Samits notiek Somijas prezidenta pilī. Pirms sarunu sākuma Tramps un Putins kopīgi nofotografējās ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti, bet pēc tam sākās tikšanās divatā ar tulku līdzdalību. Vēlāk paredzēta abu valstu delegāciju tikšanās.

ASV un Krievijas prezidentu tikšanās sākās ar 55 minūšu novēlošanos, jo Putina lidmašīna Helsinku lidostā ieradās ar nokavēšanos. Tramps ieradās Helsinkos jau svētdien.

Putins un Tramps ieradušies Helsinkos

gallery icon
27

Paredzams, ka šajā samitā, ko pasaule gaidīja ar zināmu piesardzību, tiks apspriests ASV un Krievijas attiecību pašreizējais stāvoklis un turpmākās izredzes, skarot tādus tematus kā Sīrija, Ukraina, līgumi bruņojuma kontroles jomā un aizdomas par Krievijas jaukšanos ASV vēlēšanās.

Tramps svētdien izteicās, ka no tikšanās ar Putinu negaida īpašus rezultātus. Intervijā telekanālam CBS viņš norādījis, ka no šīm sarunām "negaida neko sliktu, bet, iespējams, kaut ko labu".

Donalds Tramps ar Melāniju ierodas Helsinkos uz tikšanos ar Putinu

Tramps ar Melāniju ieradušies Helsinkos, kur notiks tikšanās ar Putinu, kas tiek uzskatīta par nozīmīgāko abu valstu līderu divpusējo tikšanos ...

gallery icon
27

Abi prezidenti iepriekš divatā tikušies pērn G20 samita kuluāros Vācijā un Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības (APEC) samita laikā Vjetnamā.

Drošības pasākumi Helsinkos pirms Trampa un Putina tikšanās

Helsinkos notiks ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās, kas tiek uzskatīta par nozīmīgāko abu valstu līderu ...

gallery icon
25

Donalds Tramps un Melānija tiekas ar Somijas prezidentu un viņa kundzi

Tramps ar Melāniju ieradās Helsinkos, kur viņam paredzēts samits ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Pirms tam viņš ar pirmo lēdiju ...

gallery icon
15
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās