foto: Shutterstock
Šokā visi, pat jaunie vecāki – uz nomaļas salas, kur aizliegts dzemdēt, pasaulē nācis bēbītis
Pasaulē
2018. gada 21. maijs, 12:05

Šokā visi, pat jaunie vecāki – uz nomaļas salas, kur aizliegts dzemdēt, pasaulē nācis bēbītis

Jauns.lv

Uz nomaļas Brazīlijai piederošas salas Atlantijas okeānā sestdien visus pārsteidzis kāds negaidīts notikums - pirmo reizi 12 gadu laikā pasaulē nācis bērns, lai gan saskaņā ar salas noteikumiem dzemdēt atvases te nav ļauts. Zīmīgi, ka par ģimenes pieaugumu pārsteigti bija pat vecāki. 

Zināms, ka jaundzimusī ir meitenīte, kuras māte lauzusi noteikumu dzemdēt bērnus Fernandu di Noronjas salā, vēstī "The Guardian". 

"Dzemdības mātei, kura nevēlējās tikt identificēta, sākās mājās. Ģimene neko nenojauta par grūtniecību," medijiem atklāja salas administrācijā. 

Mazītiņās Fernandu di Noronjas salas administrācija neļauj dzemdēt uz salas, jo tur gluži vienkārši nav dzemdību nodaļas. Uz salas mīt aptuveni 3000 iedzīvotāju un parasti grūtniecēm liek doties uz kontinentu. Tuvākā pilsēta Natala atrodas 365 kilometru attālumā pāri okeānam. 

Šī sieviete jau iepriekš Brazīlijas kontinentālajā daļā laidusi pasaulē bērnus, taču šoreiz grūtniecību nemaz nepamanīja, jo "neko nejuta". 

"Piektdienas naktī man sākās sāpes. Kad es aizgāju uz vannasistabu, redzēju, ka starp manām kājām kaut kas karājas. Tad atnāca bērna tēvs un paņēma to. Tas bija mazulis, meitenīte. Es biju šokā," stāstīja jaunā māmiņa. 

foto: Shutterstock