foto: AFP
Londonas lielveikals aizvāks princeses Diānas statuju
Princeses Diānas fotogrāfija.
Pasaulē
2018. gada 13. janvāris, 14:13

Londonas lielveikals aizvāks princeses Diānas statuju

LETA

Londonas luksusa lielveikals "Harrods" sestdien paziņojis, ka aizvāks nelaiķa princeses Diānas un viņas drauga Dodi al Fajeda statuju, atdodot to kādreizējam īpašniekam Muhamedam al Fajedam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Fajeds pasūtināja šo statuju pēc sava dēla un Diānas nāves autoavārijā 1997.gadā, un tajā pāris attēlots sadevies rokās.

Statuja palika lielveikalā arī pēc tam, kad Fajeds to 2010.gadā pārdeva Kataras investīciju fondam.

Taču tagad veikala vadītājs Maikls Vords paziņojis, ka statuju pienācis laiks atdot bijušajam īpašniekam, norādot, ka Diānas dēli – prinči Viljams un Harijs – paši pasūtinājuši Kensingtonas pilī uzstādāmu pieminekli savai mātei.

"Mēs ļoti lepojamies ar savu lomu, "Harrods" [lielveikalā] godinot Velsas princeses Diānas un Dodi al Fajeda dzīves, un pēdējos 20 gadus esam uzņēmuši ļaudis no visas pasaules, kas apmeklējuši pieminekli," norādīja Vords.

Taču, izskanot paziņojumam par oficiālo Diānas pieminekli, veikala vadība uzskata, ka pienācis laiks statuju atdot Fajedam un aicināt publiku savu cieņu Diānai izrādīt Kensingtonā, piebilda "Harods" vadītājs.

Fajeds savulaik apsūdzēja Lielbritānijas karaļnamu Diānas un sava dēla bojāejas organizēšanā, un tā rezultātā "Harods" 2000.gadā zaudēja karaļnama apgādātāja godu.

Fajeda pārstāvis laikrakstam "The Times" izteicies, ka ģimene esot pateicīga Kataras investīciju fondam par līdzšinējo statujas saglabāšanu lielveikalā, piebilstot, ka "pienācis laiks to nogādāt mājās".

Princeses Diānas lietas, ko tirgo izsolē

Desmitiem priekšmetu, kas ir tieši saistīti ar nelaiķi Velsas princesi Diānu, tiek pārdoti izsolē, kura notiek ASV Masačūsetsas štatā.

gallery icon
30
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās