foto: AP
Dzenoties pēc slavas internetā, 19 gadus veca grūtniece ASV nošauj savu dzīvesbiedru
Monalīza Peresa.
Pasaulē
2017. gada 29. jūnijs, 21:31

Dzenoties pēc slavas internetā, 19 gadus veca grūtniece ASV nošauj savu dzīvesbiedru

Kasjauns.lv

Minesotas štatā ASV tiesas priekšā stājusies 19 gadus veca grūtniece Monalīza Peresa, kura, dzenoties pēc "YouTube" vlogeres slavas, nejauši nošāvusi savu 22 gadus veco dzīvesbiedru Pedro Ruizu, ziņo BBC.

ASV policisti stāsta, ka pāris nolēmis nofilmēt video, kurā Peresa caur grāmatu šauj uz Ruizu. Abi domāja, ka grāmata slāpēs lodes spēku un nekas ļauns neatgadīsies. Eksperimentam pāris izvēlējās enciklopēdiju cietos vākos un "Desert Eagle" ieroci. 

Gatavojoties filmēšanai, abi istabā novietoja divas videokameras. "Triku" vēroja 30 sanākušie kaimiņi un pāra trīsgadīgais bērns. 

Kad Peresa izšāva, lode, saprotams, cauršāva grāmatu un ietriecās Ruizam krūtīs. Lai arī meitene nekavējoties zvanīja 911, vīrieti glābt neizdevās. 

Peresa policijai stāstīja, ka ideja radās viņas mirušajam draugam. Zīmīgi, ka dienu pirms traģēdijas jaunā sieviete par šiem plāniem padižojusies sociālajā tīklā "Twitter". "Izskatās, ka mēs ar Pedro grasāmies filmēt vienu no visbīstamākajiem video. Tā nav VIŅA ideja, tā ir MANA," viņa stāstīja. 

Tagad Peresa stāsta - jaunais vīrietis viņu pārliecināja, ka triks nav bīstams, un viņš to ir veicis jau iepriekš. Meitene saka, ka Ruizs parādījis viņai citu grāmatu, kurai lode neizšāvās cauri. 

Mirušā puiša tante Klaudija Ruiza stāsta, ka ar šī video palīdzību pāris vēlējās palielināt sava "YouTube" kanāla popularitāti un uzaudzēt lielāku sekotāju skaitu. "Viņi mīlēja viens otru. Tam nebija jānotiek," sacīja tante. Viņa apgalvo, ka centusies atrunāt savu radinieku. 

Pāris uzsāka veidot savu video kanālu tikai šogad, jo vēlējās parādīt "to cilvēku dzīvi, kuri agri kļuva par vecākiem". 

Monalīza Peresa šobrīd ir septītajā grūtniecības mēnesī, taču viņai draud 10 gadu cietumsods un līdz 20 tūkstošu dolāru soda nauda. 

Meitene pret septiņu tūkstošu dolāru drošības naudu palaista mājās un 5. jūlijā atkal stāsties tiesas priekšā.