Krievijas tiesa liek Navaļnijam aizvākt filmu par Medvedevu. Noskaties, kamēr vēl ir!
Pasaulē
2017. gada 31. maijs, 17:34

Krievijas tiesa liek Navaļnijam aizvākt filmu par Medvedevu. Noskaties, kamēr vēl ir!

LETA

Maskavas Ļubļinas rajona tiesa trešdien apmierinājusi oligarha Ališera Usmanova prasību pret opozīcijas politiķi un Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) dibinātāju Alekseju Navaļniju, liekot opozicionāram desmit dienu laikā aizvākt visu informāciju, kas kaitē Usmanova reputācijai, kā arī publicēt atsaukumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Runa ir par filmu "On vam ņe Dimon" ("Viņš jums nav nekāds Dimons") par premjerministra Dmitrija Medvedeva iespējamajām korupcijas shēmām, kas vietnē "YouTube" skatīta vairāk nekā 20 miljonus reižu, paskaidroja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

FBK pārstāvis Georgijs Alburovs paziņoja, ka fonds savus materiālus nedzēsīs. Par to paziņojis arī pats Navaļnijs.

Usmanovs tiesā nelūdza viņam piešķirt kompensāciju naudā, bet gan aicināja noliegt ziņas, kas tikušas izplatītas Navaļnija un FBK vietnēs un kuras, kā uzskata oligarhs, neatbilst patiesībai.

Kā skaidro ziņu aģentūra "Interfax", runa ir par Navaļnija apgalvojumiem, ka Usmanovs ir kukuļotājs, ka viņš Krievijai pilnā apjomā nav maksājis nodokļus, ir notiesāts par izvarošanu, nelikumīgi ieguvis lielus Krievijas uzņēmumus, ieviesis cenzūru viņam piederošajā izdevniecībā "Kommersant".

FBK darbinieki, savā materiālā izanalizējuši Usmanova darījumus ar zemi, secinājuši, ka oligarhs faktiski devis Medvedevam kukuli ar fiktīvu labdarības fondu starpniecību.