foto: AFP
Bezpajumtnieks arēnā steidzis glābt cietušos: "Viņa aizgāja manās rokās..."
Viktorijas metro stacija pie Mančestras arēnas.
Pasaulē
2017. gada 23. maijs, 14:43

Bezpajumtnieks arēnā steidzis glābt cietušos: "Viņa aizgāja manās rokās..."

Kasjauns.lv

33 gadus vecs bezpajumtnieks Kriss Pārkers bijis viens no pirmajiem, kurš metās glābt Mančestras arēnā sarīkotajā sprādzienā cietušos ļaudis. 

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon
52

Uzausis pirmais rīts pēc šausmām Arianas Grandes koncertā

Mančestrā, kur pirmdienas rītā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā nogranda sprādziens, uzausis pirmais rīts.

gallery icon
38

"The Guardian" vēstī, ka vīrietis sprādziena brīdī pie arēnas ubagojis, taču uzreiz pēc notikušā meties iekšā, lai palīdzētu cietušajiem. Kāda sieviete viņa rokās nomira, nesagaidot mediķus. 

Pārkers medijiem stāsta, ka, koncertam beidzoties, cilvēki priecīgi nāca ārā no ēkas. "Tad es izdzirdēju sprādzienu un sekundes desmitdaļas laikā redzēju baltu uzplaiksnījumu, tad dūmus un tad dzirdēju kliedzienus." 

"Tas nogāza mani zemē, es piecēlos un tā vietā, lai skrietu prom, instinktīvi skrēju atpakaļ un palīdzēju. Visur uz zemes gulēja cilvēki. Es redzēju mazu meiteni. Es ietinu viņu vienā no pārdošanā izliktajiem krekliem un vaicāju, kur ir mamma un tētis. Viņa teica, ka tētis ir darbā, bet māte ir tepat."

Pārkeram šķiet, ka meitenītes mamma nomira no gūtajām traumām.

Viņš stāsta, ka steidzis pie pensijas vecuma sievietes, kura bija guvusi nopietnu galvas un kājas traumu. "Viņa aizgāja manās rokās..." - sacīja Pārkers, kurš norādījis - šokējošākais visā tajā ir fakts, ka tas bija bērnu koncerts. 

Ariana Grande koncertā Milānā, Itālijā

Ariana Grande-Butera ir ASV aktrise, dziedātāja un dziesmu autore. Viņa sāka savu karjeru ar lomu Brodvejas teātra mūziklā "13", gūstot ...

gallery icon
25

Sprādziens notika pirmdien plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika), kad koncerts jau beidzās, un Mančestras arēna savā tīmekļa vietnē vēsta, ka eksplozija notikusi ārpus koncertzāles, apmeklētājiem dodoties mājup.

Dziedātāja Grande šobrīd ir apturējusi savu turneju, jo šobrīd nav spējīga uzstāties.

Pati 23 gadus vecā dziedātāja pēc notikušā sociālajos medijos paziņoja, ka ir salauzta un viņai no visas sirds ir žēl par notikušo. "Man trūkst vārdu," viņa rakstīja.