foto: BNS Foto
Jaunumi Ievas Strazdauskaites lietā: aizdomās turētie pavērsušies viens pret otru
Šādu informāciju medijiem apstiprinājusi arī Manta B. māte, Ķēdaiņos dzīvojošā Adele B., kurai dēls zvērējis, ka nav vainojams.
Pasaulē
2017. gada 17. maijs, 06:02

Jaunumi Ievas Strazdauskaites lietā: aizdomās turētie pavērsušies viens pret otru

Kasjauns.lv

Lietuvas mediji turpina sekot līdzi notikumiem ap marta sākumā nolaupītās Ievas Strazdauskaites slepkavības lietu, kas satricināja gan kaimiņvalsts, gan arī Latvijas sabiedrību. Kļuvis zināms, ka aizdomās turētie šobrīd nostājušies viens pret otru, noliedzot savu vainu pastrādātajā noliegumā un vainojot pārējos.

“Es neaizskāru meiteni, vien stāvēju blakus un skatījos, kā to dara citi. Baidījos stāties viņiem ceļā, jo negribēju, lai arī mani nogalinātu,” aizturētais Mants B. nesen skaidrojis savai mātei, kura ir šokā par savu dēlu izdarīto.

foto: BNS Foto
Šādu informāciju medijiem apstiprinājusi arī Manta B. māte, Ķēdaiņos dzīvojošā Adele B., kurai dēls zvērējis, ka nav vainojams.

Šādas ziņas apstiprina arī māte

Kā noskaidrojis Lietuvas ziņu portāls Lrytas.lt, aizturētie romu tautības vīrieši turpina noliegt savu tiešo vainu – nāvējošo sitienu izdarīšanu, tā vietā norādot viens uz otra.

Šādu informāciju medijiem apstiprinājusi arī Manta B. māte, Ķēdaiņos dzīvojošā Adele B., kurai dēls zvērējis, ka nav vainojams.

Šobrīd Mants un trīs viņa līdzzinātāji, 26 gadus vecais Leons B. un 23 gadus vecais Karolis B. kā arī kāds ar ģimeni nesaistīts vīrietis, ieslodzīti Lukišķu cietumā uz trīs mēnešiem, kopš aizturēšanas brīža.

Pa pēdām Ievai Strazdauskaitei

Maršruts, pa kuru virzījusies bezvēsts pazudusī 26 gadus vecā meitene Ieva Strazdauskaite.

gallery icon

Vainu varētu uzņemties viens

Parādījusies arī versija, ka slepkavībā kā galvenais vaininieks atzīties varētu 23 gadus vecais Leons B. Šādu informāciju nenoliedz arī kriminālpolicijas pārstāvji. Leons jau kopš 14 gadu vecuma ir nonācis policijas redzeslokā un pazīstams ar savu agresivitāti un nežēlību.

Arī vīriešu tēvs ir runājis ar valsts medijiem. Viņam teikts, ka Karolis B., lai arī bijis līdzzinātājs, visticamāk, neesot bijis tas, kurš meiteni nogalinājis. Taču izmeklētāji aizturēto teiktajam netic. Viņuprāt, slepkavībā tieši vainojams ne vien Leons B., bet arī citi.

Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā aizturētie

Lietuvā Viļņas apgabala tiesa skata drošības līdzekļus aizdomās turamajiem nežēlīgajā Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā. 26 gadus vecā meitene tika atrasta ...

gallery icon

Māte tic savam dēlam

Manta B. māte Adele, sarunā ar Lrytas.lt, atklāj, ka tic dēlam, taču šaubās, vai viņam izdosies pierādīt savu nevainību tiesā. To vēstulē viņai licis noprast arī pats Mants. Šobrīd aizturētajiem ir aizliegts satikties ar ģimeni, jo tas varētu traucēt izmeklēšanas gaitai.

Liktenīgajā dienā devies prom, neko nepaskaidrojot

Dienā, kad nolaupīta Ieva Strazdauskaite (5. marts), Mants uz brīdi ieskrēja pie savas mātes, lai atstātu tur bērnu. Izrādās, ka aizdomās turētajam ir ģimene – viņi dzīvo citā mājā, tajā pašā pilsētā.

Tajā dienā Mants esot aizgājis projām, nepaskaidrojot savai mātei, kurp dodas. Kā šobrīd zināms, jaunais vīrietis todien devies ceļā ar saviem brālēniem – 26 gadus veco Leonu B. un 23 gadus veco Karoli B.


Vīrieši braukuši pa maršrutu Viļņa-Kauņa, meklējot laupījumu – dārgus luksusa auto. Portāla Lrytas.lt rīcībā esošā informācija liecinot, ka sākotnēji viņi pievērsuši uzmanību kādam “BMW X5” pilnpiedziņas automobilim, savukārt pēcāk ievērojuši Ievas 2016. gada “Audi A7”.

Ieraugot dēlu policistu ielenkumā, māte sākusi raudāt

Policijas operatīvie darbinieki Mantu aizturēja 10. martā pie viņa darbavietas. Līdz šim viņš strādāja kāda vietējā Ķēdaiņu fermera gurķu saimniecībā. Pēc aizturēšanas likumsargi Mantu aizveduši uz viņa mātes mājām.

Atvadīšanās no Ievas Strazdauskaites

gallery icon

Gan Manta, gan Adeles namos pēcāk veiktas kratīšanas, kuru laikā meklēti pierādījumi saistībā ar šokējošo noziegumu. Ieraugot, ka dēls pārbrauc mājās policistu pavadībā, māte esot raudājusi un drudžaini uzdevusi likumsargiem jautājumus par notiekošo.

Brīdī, kad Mants vests prom, māte esot taisnojusies, ka dēls nav darījis neko sliktu – vien sēdējis nolaupītāju automašīnā.