foto: Krievijas Izmeklēšanas komiteja
Patiesība Krievijā nolaupītā 3 gadus vecā zēna lietā izrādās prātam neaptverama
Nolaupītais puisītis.
Pasaulē
2017. gada 11. maijs, 19:04

Patiesība Krievijā nolaupītā 3 gadus vecā zēna lietā izrādās prātam neaptverama

Kasjauns.lv

Laulātais pāris Krievijā, kuri šonedēļ aizturēti, jo gaišas dienas laikā nolaupīja trīs gadus vecu puisīti, to darīja tāpēc, lai aizvietotu savu mirušo audžubērnu ar citu puisīti, vēstī medijs "Meduza.io". 

Gadījums ar nolaupīto puisīti valstī izskanēja ļoti skaļi. Aizturētie liktenīgajā dienā Volgogradas apgabalā noskatījuši padzīvojušu sievieti, kura ar trim mazbērniem pastaigājas parkā. Sagaidot izdevīgu mirkli, nolaupītāji piebrauca pie sievietes un sagrāba trīs gadus veco puisīti, kamēr piecus gadus vecajai meitenei izdevās aizbēgt, bet 10 gadus veco māsu pāris nemaz necentās aiztikt. 

Vecmāmiņa sākumā nodomāja, ka noziedznieki grib viņu aplaupīt, bet tam, ka viņai no rokām izraus bērnu, kundze nebija gatava. Notikušo fiksēja novērošanas kameras, pēc kā likumsargi izplatīja aizdomās turētā vīrieša fotorobotu. Portāls "Meduza.io" vēstī, ka šai lietai jau nākamajā dienā uzmanību pievērsa Izmeklēšanas komitejas galva Aleksandrs Bastrikins, kurš lietas izmeklēšanā norīkoja visvairāk pieredzējušos darbiniekus.

Sākotnēji tika izvirzīta versija, ka bērns nolaupīts, lai prasītu izpirkuma maksu, taču tam īsti neticēja puisīša vecāki. Nekādus draudus vai izpirkumu neviens ģimenei neprasīja ne pirms, ne pēc nolaupīšanas. Bērna tēvam gan nācās iziet poligrāfa pārbaudi, jo izskanēja, ka viņš ir sliktās attiecībās ar savu bērnu māti. Pats vīrietis to noliedza. 

Nolaupīto bērnu izmeklētājiem izdevās atrast jau nākamajā dienā. Aizturētie ir 47 gadus vecā Natālija Pavlova un 48 gadus vecais Andrejs Pavlovs. Lai arī publiski pieejamā informācija ir pretrunīga, izskan, ka viņiem ir viens vai divi pašu bērni un četri aizbildniecībā paņemtie. Par ģimeni nekādu sliktu atsauksmju nebija - viņi nedzēra, uzvedās pieklājīgi, izgāja audžuvecāku skolu, kas jādara visiem, kuri vēlas gatavoties bērna adopcijai. 2009. gadā viņi paņēma divus bērnus, bet 2014. gadā vēl divus. 

Divus gadus pēc nonākšanas ģimenē it kā pazuda viens no bērniem - četrus gadus vecais puika. Vecāki nopratināšanā skaidrojuši, ka viņš spēlējies smilšu kastē pie mājas un pazuda, neatstājot itin nekādas pēdas, bet policijā pāris neesot vērsies, jo baidījās, ka viņiem atņems pārējos bērnus. Šī nelaime esot notikusi 2016. gadā, pēc kā pāris turpināja arī saņemt pabalstu par puisīti. 

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, vīrs un sieva beidzot atrada līdzīgu puisīti un nolēma viņu nolaupīt, lai apsekojumu laikā neviens nepamanītu, ka trūkst viena bērna. 

Policistiem tagad esot izdevies arī atrast pazudušā puisīša mirstīgās atliekas. Lai arī oficiāli izmeklētāji komentārus par zēna nāves apstākļiem nesniedz, tiekot uzskatīts, ka puisīša līķi apraka paši audžuvecāki. Atsevišķi Krievijas mediji raksta, ka bērns varētu būt miris apdegumu dēļ - viņu it kā ārstēja ar ūdens procedūrām un gluži vienkārši tā apdedzināja ar karstu ūdeni, ka četrus gadus vecais zēns nomira.  

Saistībā ar zēna līķa atrašanu policijā uzsākts kriminālprocess par slepkavību. Tāpat tiek pārbaudīta sociālo dienestu atbildība. 

Abi vecāki šobrīd ir apcietinājumā.   
 

Tēmas