foto: Alexander Demianchuk/TASS
Skaudri stāsti: kā ekstrasensi apkrāpj naivos Krievijas ļaudis
Netrūkst lētticīgo, kas gatavi par lāstu noņemšanu un ārstēšanu no attāluma samaksāt iespaidīgas summas.
2017. gada 24. aprīlis, 06:10

Skaudri stāsti: kā ekstrasensi apkrāpj naivos Krievijas ļaudis

Jauns.lv

Ticība ekstrasensiem smagi sit pa kabatu, šonedēļ raksta "Avīze Kas Jauns". Kamčatkā kāda 69 gadus veca pensionāre pārskaitījusi prāvu naudas summu ekstrasensam, cerot savas meitas izdziedināt no neauglības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sieviete ieraudzīja televizorā skrejošo rindu ar sludinājumu, piedāvājot “ekstrasensorikas pakalpojumus”. Viņa piezvanīja pa norādīto telefona numuru, un uzrunātais speciālists apsolīja veikt maksas ārstēšanu no attāluma – ar garantiju.

Zaudē auto un dzīvokli

Mēneša laikā lētticīgā kliente pārskaitīja kopumā 2 693 600 rubļu (apmēram 45 000 eiro). Kad par ārstēšanas kursu uzzināja viena no meitām, viņa vērsās policijā. Likumsargi aizturējuši 38 gadus vecu blēdi no Krievijas otra gala – Smoļenskas apgabala.
Līdzīgi izgājis kādam Kamčatkas jūrniekam no Ļeņina vārdā nosaukta zvejnieku kolhoza. Viņš, gribēdams izārstēties no bezmiega, pārskaitījis burvjiem no TV reklāmas kopumā vairāk nekā 150 000 eiro. Tiesa, 2013. gadā pēc dziedināšanas viņš tiešām sajuties labāk, turklāt pa pastu saņēmis veiksmes amuletu, kuru vajadzēja nēsāt līdzi.

Tomēr pērn zvejnieks atkal sajuties slikti un nospriedis, ka ļaunas acs uzliktais lāsts ir atgriezies. Viņš televīzijā noskatījis jaunu brīnumdari, kas piedāvājis amuletu uzlādēt un veikt jaunus seansus. Lai norēķinātos, jūrnieks pārdevis dzīvokli un auto, tagad ir spiests mitināties uz kuģa, bet veselība nav uzlabojusies.  

Kā neticēsi televizoram...

Pagājušajā gadā iekrita arī 58 gadus veca sieviete ar 21 gadu veco meitu Murmanskas apgabalā. Viņas televīzijā noskatījās raidījumu, kur kāda ekstrasense veica dziedināšanas rituālus. Ja jau rāda pa televizoru, nevar neticēt, un viņas piezvanīja pa norādīto numuru.

Operators reģistrēja izsaukumu, un vēlāk piezvanīja sieviete no Maskavas apgabala, jau pēc dažām sekundēm paziņojot, ka jūt milzīgu lāstu, tāpēc steigšus nepieciešams attīrīšanas seanss – par maksu.

Visi seansi noritēja pa telefonu. Laikā no aprīļa līdz decembrim māte ar meitu šķīrās no 5,8 miljoniem rubļu (vairāk nekā 97 000 eiro). Policija lietu izmeklē, tomēr pret ekstrasensu reklāmām televīzijā likumsargi nevēršas.

Varas kinžals zemniekam

Visus ir pārspējusi 2015. gadā Maskavā aizturēta ekstrasensu banda, kur darbojās apmēram divdesmit krāpnieku. Barvedis bija 47 gadus vecs Tomskas iedzīvotājs. Viņi uzdevās par starptautiskās parapsiholoģijas un dziedniecības centra speciālistiem.

Dziednieki it kā diagnosticēja audzējus un citas slimības, pēc tam piedāvājot ārstēšanu no attāluma, amuletus, ikonas un citas relikvijas ar “maģiskām īpašībām”, kas nāktu par labu dažādām dzīves jomām.

Piemēram, kāds zemnieks no Krasnodaras par 2,5 miljoniem rubļu nopirka “varas kinžalu”, cerot uz ražas pieaugumu un finansiāliem panākumiem. Aizdomas bija par vairāk nekā 100 cietušajiem, bandas guvums pārsniedza 830 000 eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas