Lomās: M.Strīpa, E.Adamsa, S.Tuči, K.Mesina. Pēckara gados amerikāniete Džūlija Čailda kopā ar vīru pārceļas uz dzīvi Francijā un kaislīgi vēlas iemācīties franču kulinārijas noslēpumus, taču neviena franču pavārgrāmata vēl nav izdota angļu valodā. Tādas grāmatas izdošana kļūst par Džūlijas mērķi, tādēļ viņa iestājas slavenajā "Cordone Bleu" pavārskolā, kļūstot par pirmo amerikāņu sievieti, kurai tas izdevies. Pusgadsimtu vēlāk ņujorkiete Džulī Pauela izvirza sev uzdevumu – gada laikā pagatavot visas 524 receptes, kas publicētas Čaildas pavārgrāmatā. Savus panākumus un kļūmes viņa atspoguļo interneta blogā
Lomās: Ī.Houks, N.Rapasa, M.Strongs u. c. Filma ir veidota pēc absurdiem, bet patiesiem notikumiem 1973. gadā, kad Stokholmā notika bankas aplaupīšana un ķīlnieku sagrābšana. Tad radās jēdziens "Stokholmas sindroms", kas nozīmē, ka upuris aizstāv savu pāridarītāju. Varbūt toreiz tas notika tāpēc, ka policijas un valdības attieksme pret ķīlniekiem bija visai nežēlīga un viņi nokļuva "vienā laivā" ar noziedzniekiem