foto: Shutterstock
Zupas
2019. gada 29. oktobrī, 14:44

Lēcu sautējums ar desiņām

Par lēcu izcelsmes valstīm tiek uzskatītas Indija un Pakistāna. Lēcas ir viena no pirmajām labībām, kas tika kultivēta Tuvajos Austrumos. Lēcām ir augsts olbaltumvielu saturs, tiek uzskatīts, ka trešais augstākais starp pākšaugiem un riekstiem.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Kartupeļus un burkānus nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā.

2

Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno burkānus, kartupeļus, desiņas un cep vēl 5 min.

3

Pievieno lēcas, buljonu, čili pārslas, smalki sakapātus tomātus un sāli, uzliek vāku un sautē 40-45 min, līdz lēcas ir gatavas. Pasniedz siltu.