Puraviem nogriezt zaļo daļu un kārtīgi izskalot. Bazilikam, timiānam, pētersīļiem noplūkāt lapas, bet kātus sasiet kopā ar puravu zaļo daļu. Sasietās garšvielas ielikt katlā, diegu piesiet pie katliņa roktura, pārliet ar 2 l ūdens, uzvārīt un uz nelielas uguns vārīt apm. 10 minūtes. Noņemt no uguns.
Burkānu nomizot un sagriezt palielās ripiņās. Sīpolu nomizot un smalki sagriezt. Cukini nomazgāt un sagriezt ripiņās. Spinātus noskalot un apžāvēt. Puravu balto daļu sagriezt ripiņās. Ķiplokus smalki sakapāt.
Katlā ar biezu dibenu uzkarsēt eļļu un apcept tajā ķiplokus. Pievienot sīpolus, burkanus un timāna lapiņas un cept visu kopā, kamēŗ sīpoli ir caurspīdīgi. Pievienot pākšu pupiņas, pārliet ar uzvārīto buljonu un vārīt 5 min. Pievienot puravus, cukini, zirnīšus, vēlreiz uzvārī un vārīt 20-25 min. Izslēgt uguni.
Baziliku un pētersīļus sablenderēt, pievienojot tievā strūkliņā olīveļļu. Pievienot pēc garšas sāli un piparus, rīvētu citrona miziņu un sulu.
Zupu saliet šķīvjos un pasniegt, pievienojot zaļumu mērci.