Beet cream soup with garlic and sour cream, selective focus
Beet cream soup with garlic and sour cream, selective focus
Zupas
2023. gada 29. oktobrī, 17:41

Biešu krēmzupa

Vienkārši pagatavojama krēmzupa. Citrona sula un ķimenes šai zupai piesķirs interesantu toni un pēcgaršu. Pamēģiniet!

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Bietes novārīt līdz gatavībai. Kartupeļus, sīpolu un ābolu notīrīt. Ābolu sarīvēt uz rīves, sīpolu smalki sakapāt, kartupeļus sagriezt kubiņos. Katliņā ielikt sīpolus, kartupeļus un ābolu, pārliet ar ūdeni tā, lai tikko nosedz dārzeņus un vārīt uz lēnas uguns 10 min.
Bietes notīrīt un sagriezt kubiņos, pievienot katlā. Pievienot karstu buljonu, citronu sulu, timiānu. Apsegt ar vāku un vārīt 15-20 min., pašās beigās pievienot lauru lapu un ķimenes, izslēgt uguni un ļaut zupai ievilkties 15 min.

2

Lauru lapu izņemt āra. Katla saturu sablenderēt. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Vārīt vēl 7 minūtes. Pasniegt ar krējumu.