Ķirbju zupa.
foto: Shutterstock
Ķirbju zupa.
Zupas
2024. gada 7. martā, 12:03

Ķirbju zupa Āzijas noskaņās

Ja pieliekamajā vēl tup kāds ķirbītis, tad tagad ir īstais laiks pagatavo gardu zupu.

Pagatavošana

60 min6 porcijas
1

Dārzeņus nomizo, ķirbim un kabacim izņem sēklas un sagriez vidēji lielos gabalos.

2

Liec dārzeņus katlā un aplej ar 3 l ūdens. Vāri uz vidējas uguns, kamēr dārzeņi mīksti.

3

Katla saturu sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Tad pievieno kokosriekstu pienu un Tom kha zupas garšvielas. Liec katlu atpakaļ uz uguns un uzvāri.

4

Sviestā apcep garneles vai uz pannas apkraukšķini bekona šķēlītes. Lej zupu šķīvī un liec klāt garneles vai bekonu.