foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 10. maijā, 12:00

Aukstā skābeņu zupa

Vasarā aukstā zupa ir viens no pieprasītākajiem ēdieniem. Pagaršo šo auksto skābeņu zupu: vieglu, vitamīniem bagātīgu un gandrīz bez kalorijām. Zupu vāra tikai ūdenī, bez gaļas un buljona. Svarīgi to pasniegt aukstu!

Pagatavošana

40 min6 porcijas
1

Skābenes nomazgā un smalki sagriez, zaļumus sakapā. Nomizo un nelielos gabaliņos sagriez gurķus.

2

Uzliec vārīties ūdeni, tikmēr smalki sagriez sīpolu un kartupeļus. Kad ūdens sāk vārīties, liec tajā sīpolu un kartupeļus, pasāli un vāri, kamēr kartupeļi gatavi.

3

Kamēr vārās kartupeļi, novāri cietas olas, nolobi un sakapā.

4

Kad kartupeļi gatavi, pievieno tiem skābenes un ļauj vārīties 1–2 minūtes, kamēr skābenes maina krāsu no spilgti zaļā un tumši zaļo.

5

Kad zupa gatava, to atdzesē un ievieto ledusskapī.

6

Kad zupa pilnībā atdzisusi, pieber sakapātās olas un gurķus. Pirms pasniegšanas pievieno krējumu un zaļumus.