foto: Shutterstock
Zupas
2022. gada 1. aprīlī, 12:00

Kukurūzas krēmzupa ar papriku

Vienkārši pagatavojama zupa ar neierastu pagatavošanas metodi un sastāvdaļām. Taču izmēģināta, tiks atzīta par labu esam! Ja izmanto dārzeņu buljonu, piemērota arī veģetāriešiem.

Pagatavošana

40 min2 porcijas
1

Uzsildi cepeškrāsni uz 250 grādiem. Cepamo plāti izklāj ar foliju.

2

Paprikas notīri, izņem serdi un sēklas. Sagriez tās strēmelēs un liec uz folija ar miziņu uz leju. Pāršļaksti ar eļļu un liec cepties 20-25 minūtes, līdz tā kļuvusi mīksta.

3

Katliņā lej buljonu, pievieno kukurūzu un uzvāri. Tad samazini liesmu, uzliec vāku un ļauj virst vēl 20 minūtes.

4

Ar putu karoti izņem ārā pusi kukurūzas. Pārējo kukurūzu kopā ar buljonu un papriku sabeldē viendabīgā masā. Liek klāt vārīto kukurūzu, pārkaisa ar garšvielām un ēd siltu.