foto: Shutterstock
Atsaldē garneles un nolej sulu. Sagriez smalkās šķēlītēs vistas fileju. Izvāri buljonu no dārzeņiem vai gatavo vistas buljonu. Visas sastāvdaļas zupai pievieno atsevišķi!
Nelielā daudzumā eļļas sacep smalkās šķēlītēs sagriezto vistas fileju. Saceptajām vistas šķēlītēm uzrīvē ingveru – jo tā vairāk, jo piesātinātāka un izteiktāka sildošā garša. Pieliec zaļo karija pastu un, cepot uz lēnas uguns, kārtīgi izmaisi.
Sacepto vistas fileju liec buljonā un uz lēnas uguns vāri. Pievieno buljonam baltos piparus. Kamēr buljons ar fileju vārās, apcep garneles – pavisam nedaudz.
Buljonam, rūpīgi maisot ar koka karoti, pievieno kokosriekstu pienu. Uzreiz pēc tam pievieno ½ pakas rīsu nūdeļu, iepriekš pārlaužot tās vairākās daļās – tas vēlāk atvieglos ēšanu!
Kā pašas beidzamās pievieno nedaudz apceptās garneles (arī jūras mošķus, ja tādus liec) – tās nedrīkst ilgi vārīt, jo tad garneļu maigā gaļa sāks līdzināties gumijai.
Zupu, ar visām pievienotajām sastāvdaļām, uz lēnas uguns pavāri 5 minūtes un vēl uz īsu brīdi, pirms pasniegšanas atstāj, lai ievelkas. Laksai var pievienot arī garneļu pastu, aso čili mērci, tofu sieru un smalki sakapātu omleti. Dekorēšanai vari izmantot piparmētru vai koriandra lapiņas, ko apslaki ar laima sulu. Biezumam vari papildus izmantot baltās zivs gaļu un dažādus jūras produktus.