foto: Shutterstock
Kartupeļus liec vārīties verdošā buljonā uz nelielas uguns katlā bez vāka.
Nelielā katliņā ielej ¾ glāzes ūdens, pieber nedaudz sāls. Kad ūdens sāk vārīties, nepārtraukti maisot, iesijā miltus. Turpinot maisīt, vāri miltus uz nelielas uguns 3-5 minūtes – sanāks ļoti biezas mīklas kunkulis. Auksta ūdens peldē atdzesē mīklu, līdz tā ir vairs tikai mazliet silta, piesit olu un rūpīgi samīci. Mīklai jābūt vijīgai un dzeltenai.
Izveltnē iegūto mīklu uz mīklas dēļa, kas nokaisīts ar miltiem, 3-4 mm biezumā, sagriez 2x3 cm rombos. Divas īsākās romba malas saspied kopā pretējās pusēs – tā veidojas nelieli spilventiņi. Tādā veidā sagatavo visas klimpas. Kad kartupeļi izvārījušies mīksti, met gatavās klimpas katlā un vāri uz nelielas uguns, kamēr klimpas uzpeld – 2-3 minūtes.
Pieliec piparus un vāri vēl dažas minūtes. Izslēdz uguni, ieber katlā sasmalcinātus zaļumus, uzliec vāku un ļauj zupai 5 minūtes ievilkties. Pasniedz karstu.