foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 13. martā, 12:00

Vistas gulašzupa

No dārzeņiem – paprikas, tomātiem, sīpoliem, kartupeļiem – un vistas kājiņām, ar izvēlētā asuma paprikas pulveri var uzvārīt sātīgu un sildošu gulaša zupu.

Pagatavošana

60 min5 porcijas
1

Bekona šķēlītes sagriez strēmelēs un apcep katlā, tad izņem un noliec malā.

2

Tajos pašos taukos apcep sīpolu un ķiploku, tad pievieno paprikas strēmeles, un turpini 2-3 minūtes apcepšanu. Beigās pārkaisi un iemaisi paprikas pulveri.

3

Pievieno tomātus, vistu kājas, piparu graudus un visu pārlej ar buljonu. Vāri, līdz gaļa gandrīz mīksta.

4

Pievieno kartupeļus un pabeidz vārīt zupu. Pievieno sāli. Pasniedzot zupu, pārkaisi sasmalcinātus pētersīļus.