foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 16. jūlijā, 12:00

Gurķu zupa ar garnelēm un dillēm

Gurķi nav tikai salātu un sviestmaižu papildinātāji, tie spēj daudz vairāk un lieliski garšo arī siltajos ēdienos! Šai receptei labāk izmantot prāvākus salātu gurķus, kam var iztīrīt sēklas un izmantot stingro mīkstumu, – tad ēdiens nebūs ūdeņains.

Pagatavošana

35 min4 porcijas
1

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā. Gurķus nomizo, iztīri lielās sēklas un mīkstumu sagriez aptuveni 2 cm lielos gabaliņos. Dilles sakapā.

2

Katlā izkausē 50 g sviesta, ieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūtes pasautē. Iemaisi miltus. Kad tie kļūst zeltaini, pielej buljonu.

3

Ieber gurķus un uz lēnas uguns vāri aptuveni 15 minūtes. Sablendē. Iemaisi krējumu, kā arī sāli, piparus un sinepju pulveri. Atstāj, lai 5 minūtes ievelkas.

4

Tikmēr sakarsē atlikušo sviestu, ieber garneles un strauji (aptuveni 1 minūti) apcep.

5

Lej zupu šķīvjos, pārkaisi ar dillēm un ieber nedaudz garneļu.