foto: Shutterstock
Zupas
2020. gada 30. oktobrī, 12:00

Sopa Alentejana - portugāļu zupa ar spāņu akcentu

Šī portugāļu zupa ar spānisku akcentu tiek ieteikta kā asinsriti veicinoša un asinsspiedienu pazeminoša – galvenokārt desā esošās asās paprikas un balto piparu dēļ.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Šķiņķi sagriez plānās strēmelītēs, desu – šķēlītēs, nomizotu sīpolu sakapā, paprikas pākstis un tomātus sagriez mazos gabaliņos. Maizi arī sagriez gabalos. Nomizotu ķiploku saspaidi. Vīnogas pārgriez uz pusēm.

2

Pannā sakarsē 1 ēdk. eļļas, pievieno gaļu un desas un apcep kraukšķīgas. Pievieno papriku un sīpolus un vēl pāris minūtes pacep.

3

Katlā ieber maizi, koriandru un ķiploku, pielej atlikušo eļļu, sāli, piparus un samaisi.

4

Pārlej ar 2 l verdoša ūdens. Pievieno tomātus un tik ilgi maisi, līdz maize izšķīst.

5

Otrā katlā uzvāri 1 l ūdens un pielej etiķi. Uzmanīgi iesit pa 1 olai tā, lai neizšķīst. Kad baltums sarecējis, bet dzeltenums vēl nedaudz mīksts, saudzīgi izcel laukā.

6

Smel zupu šķīvjos, ieliec sacepto gaļu ar desām, katrā šķīvī pa olai un pārber ar vīnogu pusītēm.