Zupas
2016. gada 11. aprīlī, 06:15

Alus sēņu zupa ar lauru lapām

Kādreiz bija modē pievienot lauru lapas klāt “pirmajam” ēdienam. Lauru lapas bija vecas un pārkaltušas, tāpēc arī garša nereti bijane tā labākā... Tagad šī mode ir vēsturē un mēs varam paskatīties uz šo garšvielu savādāk, ar“svaigu aci”.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Sēnes notīra no smiltīm un gružiem un sagriež. Sīpolu sagriež gredzenos, ķiplokus smalki sakapā.

2

Katliņa ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus. Cep līdz tie kļūst caurspīdīgi, apm. 10 min. Pievieno ķiplokus, sēnes un cep vēl min 10. Pievieno istabas temperatūras alu un buljonu, lauru lapas un vāra vēl 20 min uz mērenas uguns. Pēc 10 min. lauru lapas izņem. Gatavu zupu noņem no uguns un mazliet atdzesē.

3

Dilles smalki sakapā. Bļodā iesit olas, uzputo un pakāpeniski pievieno krējumu, sāli, piparus un dilles. Uzmanīgi pielej vienu kausu buljona no katliņa un vēlreiz visu uzputo. Zupu sablendē, pakāpeniski pievienojot olu maisījumu.

4

Pasniedz ar rīvētu sieru vai apceptu bekonu.