OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2014. gada 15. oktobrī, 19:53

Pikantā vistas zupa ar žāvētām plūmēm

Vistas gaļa ir ļoti labi piemērota diētai, jo tajā ir pat līdz 10 reizes mazāk tauku nekā citās gaļas. Tā satur līdz 25 % vairāk olbaltumvielu nekā citas gaļas. Turklāt tās pagatavošanas iespējas patiešām daudzveidīgas. Piedāvājam jums vē vienu recepti, lieliskas zupas pagatavošanai.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Burkānus un sīpolu notīrīt. Krustnagliņas sadurstīt sīpolā. Puravu sagriezt uz pusēm. Plūmes, ja ir nepieciešamība, iemērkt aukstā ūdeni uz 1 st.

2

Vistas gaļu ielikt katlā, pārliet ar ūdeni un uzvārīt. Noņemt putas, pievienot burkānus, sīpolu, puravu, lauru lapas, smaržīgos piparus un sāli pēc garšas. Vārīt līdz vistas gaļa gatava. Vistas gaļu izņemt un sagriezt mazākos gabalos. Buljonu izkāst un atgriezt atpakaļ katlā. Buljonam pievienot rīsus, čili piparus un vārīt apm. 15 min. Pievienot plūmes un vistas gaļu un vārīt vēl 5-7 min.

3

Zupu pasniedz pārkaisot ar sakapātiem pētersīļiem.