OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2013. gada 1. oktobrī, 20:05

Ķiploku krēmzupa ar gailenēm

Gailenes satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. divas reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 - 8 reizes vairāk nekā bērzlapes. Gailenes satur А, В1, В2, РР vitamīnus, mikroelementus cinku un varu. Un galvenais, tās ir ļoti garšīgas!

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Ķiplokus notīrīt, saspiest ar naža plato galu. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un apcept tajā ķiplokus līdz tie ir mīksti. Pievienot buljonu un uz nelielas uguns vārīt 10 min.

2

Atsevišķā bļodā olu dzeltenumus uzputot ar 50ml olīveļļas.

Gailenes notīrīt. Lielākas saplūkāt ar rokām, mazākas atstāt kā ir. Apcept pannā līdz gatavībai.

3

Buljonu ar ķiplokiem noņemt no uguns un sablendēt līdz masa ir viendabīga. Zupu atgriezt uz uguns un ātri ar putojamo slotiņu iemaisīt olu dzeltenumus. Visu laiku maisot zupu uzsildīt līdz tā sabiezē un uzreiz izslēgt uguni. Zupu nekādā gadījumā nedrīkst vārīt! Pretējā gadījumā olas saies kunkuļos.

4

Pēc nepieciešamības pievienot sāli un svaigi maltus piparus. Zupu pasniedz ar apceptām gailenēm un svaigiem zaļumiem.