OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2013. gada 2. aprīlī, 20:05

Sautējums ar mežacūkas gaļu un burkāniem

Aizvien vairāk cilvēku savā ēdienkartē iekļauj tieši medījumu gaļu, jo ir zināms, lopiņš audzis brīvā dabā, sev ierastā vidē. Vienīgi, vēlamies atgādināt, lietojiet uzturā tikai laboratoriski pārbaudītu un termiski apstrādātu gaļu!

Pagatavošana

150 min4 porcijas
1

Gaļu sagriezt palielos gabalos un apviļāt miltos. Sīpolu un ķiploku smalki sagriezt, ingveru sarīvēt uz rīves. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu, apcept tajā sīpolus, ķiplokus un ingveru. Pievienot gaļu un apcept no visām pusēm. Pievienot buljonu un vīnu, lauru lapas, timiānu, oregano, puravu un sautēt uz lēnas uguns zem vāka apm. 1 stundu.

2

Burkānus notīrīt, zaļumus nogriezt lai paliek "astītes", sagriezt mazākos gabalos. Pievienot burkānus katlā un zem vāka sautēt vēl 1 stundu. Pēc garšas pievienot sāli un piparus.

3

Šo sautējumu var pagatavot arī multivārāmā katlā. Pēc receptes gaļu, sīpolus, ķiplokus un ingveru apcept pannā, pārlikt multivārāmā katlā, pieliet šķidrumu un sautēt 1 stundu režīmā "Sautēšana". Pēc stundas pievienot burkānus un sautēt vēl 1 stundu.

4

Pasniedz uzreiz.