OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2012. gada 2. oktobrī, 18:39

Krāsnī cepta bute

Bute, plekste vai latīniski Platichthys flesus ir garšīga zivs. Protams to var vienkārši apcept sviestā, bet mēs piedāvājam mazliet darbietilpīgāku, taču arī vienkāršu šīs zivs pagatavošanas veidu. Un garšo lieliski!

Pagatavošana

2 porcijas
1

Cepešpannu iesmērēt ar sviestu un uzlikt zivi. Sajaukt kopā jogurtu, citrona sulu, vīnu, rīvētu muskatriekstu un olas dzeltenumu. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Ar šo mēŗci pārliet zivi un cepešpannu ievietot cepeškrāsnī. Buti cept 20-25 minūtes iepriekš uzkarsēta krāsnī 180 grādos.

2

Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.