foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2024. gada 14. janvārī, 10:00

Zivju karijs kokospienā

Ja gribas šķidrāku kariju, kokospienam var pievienot bundžiņu savā sulā konservētu tomātu gabaliņu.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Zivs filejas sagriez gabaliņos, pārkaisi ar sāli, apslaki ar pusi citrona sulas un uz pusstundu ieliec ledusskapī.

2

Sīpolu sakapā, iztīrītas čili pākstis sagriez smalkās strēmelītēs. Ingveru kopā ar ķiplokiem sasmalcini un piestā saberz, lai izveidojas pasta.

3

Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep sīpolus. Pievieno ingvera un ķiploku pastu un 1 minūti pasautē.

4

Pievieno kurkumu, koriandra sēklas, romiešu ķimenes un malto čili un vēl minūti karsē.

5

Pievieno kokospienu, čili strēmelītes, atlikušo citrona sulu un etiķi. Uz lēnas uguns karsē 8–10 minūtes.

6

Ieliec zivs gabaliņus un sutini vēl 7–8 minūtes.

7

Pārkaisi ar sakapātām koriandra lapiņām.