foto: Shutterstock
Ziemassvētku receptes
2022. gada 13. novembrī, 10:00

Karstais ābolu un cidoniju dzēriens

Dzēriena saldenums atkarīgs no ābolu sulas; ja šķiet, ka par skābu, pievieno vēl medu vai kādu sīrupu.

Pagatavošana

25 min7 porcijas
1

Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos, apslaki ar citrona sulu un samaisi.

2

Ābolus kopā ar medu pildi katlā. Ar naža spalu viegli saspaidi kardamonu un kopā ar zvaigžņu anīsiem un 400 ml ābolu sulas pievieno āboliem. Uz lēnas uguns uzvāri un turpini vārīt 5–7 minūtes.

3

Caur sietiņu pārlej citā katlā. Pielej atlikušo ābolu sulu un cidoniju sulu un karsē vēl 5 minūtes, bet neuzvāri.

4

Ja vēlies, ieber glāzē arī vārītos ābolu gabaliņus un pielej karsto dzērienu.