Citādākas piparkūkas
foto: Shutterstock
Citādākas piparkūkas
Ziemassvētku receptes
2024. gada 7. decembrī, 10:00

Citādākas piparkūkas

Ko darīt, ja ļoti garšo piparkūkas, bet netīk tās cept…Tad pagatavo nevis piparkūkas, bet gan mīkstam biskvītam līdzīgu ingvermaizi! Piemēram, tādu cep Jorkšīrā (angliski to sauc par Yorkshire parkin). Aromātisko tumšo kūkas mīkstumu sagriez nelielos gabaliņos un pasniedz pie tējas! Svarīgi zināt, ka, pastāvot dažas dienas, cepumu garša tikai uzlabojas!

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Ietauko standarta cepamo trauku. Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sodu, cukuru un ingveru.

2

Kastrolī uz mazas uguns uzkarsē sviestu un zeltaino sīrupu, maisi, līdz veidojas viendabīga masa.

3

Citā traukā iesit olu pienā un labi samaisi.

4

Pakāpeniski iemaisi sīrupa un sviesta maisījumu miltos; masai jāsanāk biezai.

5

Pievieno tai piena un olu maisījumu un maisi, līdz mīkla ir viendabīga un maiga. Tad lej to ietaukotajā formā un izlīdzini.

6

Cep aptuveni stundu, gatavību pārbaudi, kūkas vidū iedurot koka iesmiņu – tam jābūt sausam.