Ziemassvētku receptes
2022. gada 25. novembrī, 12:00

Pildītas zivju kotletes

Kotlešu maisījumam var pievienot arī dažādas garšvielas. Baltmaizes vietā var ņemt ap 40 g auzu pārslu, ko samaisa ar malto zivi un atstāj, lai kādas 10 minūtes pastāv. Savukārt mencas vietā der jebkura baltā zivs ar stingru mīkstumu.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Maizes šķēles iemērc pienā; pirms pievienošanas zivij izspied lieko šķidrumu.

2

Mencas fileju samal gaļas mašīnā.

3

Maltajai zivij pievieno mērcēto maizi, sāli un piparus. Ar rokām rūpīgi samīci – jo vairāk mīcīsi, jo sulīgākas būs kotletes.

4

Gatavo pildījumu: sieru un izlobītas olas sarīvē. Ķiplokus ļoti smalki sakapā. Sieru samaisi ar olām, ķiplokiem un zaļumiem.

5

Atkarībā no tā, cik lielas kotletes gribi, sadali malto zivi atbilstīgās porcijās. Katru izveido plakanu kā plāceni.

6

Liec virsū pildījumu un mazu piciņu sviesta. Kotletes malas uzloki uz augšu un rūpīgi aizlipini ciet, lai cepot neatveras.

7

Pannā sakarsē eļļu. Kotletes apviļā rīvmaizē un cep zeltaini brūnas no abām pusēm.