Veselīgi
2022. gada 15. februārī, 10:00

Rīsi ar olu vokpannā

Ķīnas virtuves klasika, ko pie mums mēdz pasniegt gan kā piedevu, gan arī kā atsevišķu ēdienu – pēc vēlēšanās.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Rīsus ber verdošā sālsūdenī un izvāri gandrīz gatavus. Nokās un noskalo zem auksta ūdens strūklas.

2

Nomizotus sīpolus smalki sakapā, ķiplokus viegli saspaidi.

3

Mazā katliņā sakul olas un uzliec uz lēnas uguns. Maisot karsē, līdz pavisam nedaudz sāk sarecēt.

4

Vokpannā vai citā dziļā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, ķiplokus un zirnīšus un maisot cep 1–2 minūtes.

5

Pievieno rīsus un samaisi. Pielej olas un sojas mērci un maisot karsē, līdz olas sarec. Ja vajag, pieber sāli.