foto: Shutterstock
Veselīgi
2022. gada 28. aprīlī, 14:00

Kalmāra un dārzeņu salāti

Pirms likšanas galdā var pievienot ne tikai salātlapas, bet arī gabaliņos sagrieztu svaigu gurķi.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Kalmāru sagriez gabalos. Liec verdošā ūdenī ar citrona sulas piedevu un vāri apmēram 3 minūtes. Nokās un apslaki ar citrona sulu.

2

Sīpoliņus ar lokiem sagriez ieslīpos gredzenos, iztīrītu papriku un nomizotu burkānu – mazos gabaliņos, čili piparu – gredzenos, ķiploka daivu – plānās šķēlītēs.

3

Etiķi sakul ar eļļu, sāli, pipariem un cukuru.

4

Kalmārus samaisi ar dārzeņiem un mērci un uz 15–20 minūtēm ieliec ledusskapī.

5

Pievieno saplucinātas salātlapas.