OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uzkodas
2023. gada 31. decembrī, 16:18

Reņģes ceptas, ar sinepēm

Lai arī reņģes nav dārgas zivis, tās ir iecienījušas daudzas mājsaimnieces. Šobrīd reņģes atkal kļūst populāras un dažādos veidos pagatavotas tās atrodamas pat ļoti prestižu restorānu ēdienkartēs. Pagatavojiet arī jūs!

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Reņģes iztīrīt, nogriezt galvas, izskalot no iekšpuses un apžāvēt. Reņģes apviļāt miltos ar sāli un pipariem. Zivis apcept pannā no abām pusēm līdz tās kļūst zeltainas.

2

Reņģes sakārtot karstumizturīgā cepamā traukā, apsmērēt ar sinepēm, pārkaisīt ar rīvmaizi un apslacīt ar eļļu. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 240 grādos 5 minūtes.

3

Pasneidz ar vārītiem kartupeļiem.