OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uzkodas
2023. gada 29. oktobrī, 06:15

Olas ar bazilika un Parmezāna mērci

Franču mērci "pistu", tāpat kā itāļu "pesto", gatavo no svaiga bazilika. Šī ir sena franču recepte.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Olas sagriezt uz pusēm un sakārtot uz šķīvja.

2

Ķiploku smalki sakapāt un saberzt piestā ar 1/4 tējk. sāls, pievienot baziliku un turpināt berzt piestā, kamēr veidojas pasta. Pakāpeniski pievienot rīvētu Parmezānu un eļļu, kamēŗ pasta kļūst krēmveidīga. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Mērci uzliet pa virsu olām un ļaut iemarinēties minūtes 30, tad pasniegt galdā.