Sodas maize
foto: Shutterstock
Sodas maize
Uzkodas
2025. gada 22. martā, 10:00

Sodas maize

Šo maizi ir ļoti vienkārši izcept, jo nav nepieciešams izmantot raugu. Tiesa, tā jāapēd dienas laikā, jo, stāvot ilgāk, vairs nav tik garšīga. Droši vari eksperimentēt ar miltiem. Daļu pilngraudu kviešu miltu var aizstāt gan ar griķu miltiem – tie piešķir maizei patīkamu riekstu garšu –, gan ar rīsu, gan mandeļu miltiem. Pēc šīs receptes iznāks viens kukulītis.

Pagatavošana

60 min1 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo plāti un izklāj to ar cepampapīru.

2

Bļodā ber abu veidu miltus, auzu pārslas, sodu, sāli un cukuru. Kārtīgi samaisi.

3

Sagriez sīkos kubiņos sviestu un ar pirkstgaliem iestrādā sausajās sastāvdaļās.

4

Pielej kefīru un veikli samaisi mīklu. Tā var būt neviendabīga vai kunkuļaina; galvenais, lai turas kopā. Nesamīci mīklu par daudz, jo tad maizīte būs blīva un cieta.

5

Izveido ap 20 cm garu kukulīti un saudzīgi pārcel uz plāts. Iegriez virspusē dziļu griezienu.

6

Liec cepeškrāsnī un cep 30–35 minūtes.