foto: Shutterstock
Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija.
No katras avokado pusītes izgriež aptuveni 1 ēdamkaroti avokado mīkstuma (to vari izmantot cita ēdiena gatavošanā)
Ievieto avokado pusītes cepamajā traukā.
Bļodā pa vienai iesit olas, tad liec katrā avokado pa olas dzeltenumam, pārlejot to ar olas baltumu, bet tā, lai tas nepārlīst pāri avokado miziņas malām. (Olas dzeltenumam izmanto lielu ēdamkaroti).
Pievieno piparus, sāli un cep aptuveni 20 – 25 minūtes līdz olas baltums ir izcepies un dzeltenums vairs nav šķidrs (avokado var pārklāt ar foliju, lai tie nekļūst brūni).
Kamēr avokado laiviņās cepas, ņem vidēja lieluma pannu un apcep bekonu līdz tas paliek kraukšķīgs (apmēram 8 min.), sagriez to gabaliņos.
Avokado ņem ārā no krāsns, pārklāj ar bekonu un maurlokiem. Pasniedz siltu.