foto: Shutterstock
Uzkodas
2021. gada 16. oktobrī, 10:00

Minipankūciņas ar lasi

Gan pankūciņas, gan arī krējuma un zaļumu maisījumu var pagatavot dienu iepriekš. Krējumam jābūt pietiekami biezam, citādi mērce sanāks pārāk šķidra.

Pagatavošana

40 min5 porcijas
1

Miltus sajauc ar cepampulveri un iesijā bļodā. Vidū izveido iedobīti.

2

Olas sakul ar pienu un krējumu un ielej iedobītē. Maisi, līdz izveidojas gluda mīkla. Atstāj pastāvēt 10 minūtes.

3

Sakarsē lielu pannu, iezied ar eļļu, ielej pa tējkarotei mīklas un cep. Kad pankūciņu virspusē sāk veidoties burbulīši, apgriez otrādi un cep gatavas. Izņem no pannas un liec uz lēzena šķīvja vai paplātes.

4

Krējumu rūpīgi sakul ar majonēzi, citrona sulu, lociņiem, piparmētrām un sāli.

5

Liec uz katras pankūciņas pa mazai karotītei maisījuma, virsū kārto laša strēmelītes un izrotā ar citrona mizas skaidiņām.