foto: Pixabay.com
Uzkodas
2023. gada 6. septembrī, 12:00

Sīpolu gredzeni

Sīpolu gredzeni nav tikai uzkoda pie alus, ar tiem var iepriecināt bērnus vai pasniegt pie pusdienām. Mīklu gatavo vismaz stundu pirms cepšanas, tai nepieciešams laiks uzbriest.

Pagatavošana

1

Lielā bļodā sajauc miltus ar sāli. Atsevišķā bļodā sajauc alu ar eļļu un pievieno miltiem. Visu maigi samaisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Ļauj mīklai atpūsties vismaz stundu istabas temperatūrā.

2

Nomizo sīpolus, sagriez 1 cm biezās šķēlēs, izdali no tām gredzenus.

3

Katliņā lej eļļu, lai tā nosegtu katliņa dibenu vismaz 5 cm augstumā.

4

Kamēr eļļa silst, sakul olu baltumus stingrās putās un maigi iecilā mīklā. Kad eļļa uzsilusi, liec sīpola gredzenu mīklā un tad katliņā ar eļļu. Apcep brūnu no abām pusēm.