foto: Shutterstock
Uzkodas
2021. gada 6. aprīlī, 12:00

Pupiņu un sēņu pastēte

Var izmantot arī konservētās pupiņas, taču labāka garša būs no kaltētām un izmērcētām pupiņām gatavotai pastētei.

Pagatavošana

45 min
1

Pupiņas iemērc aukstā ūdenī un atstāj pa nakti, lai mērcējas. No rīta nokās, ber katlā ar tīru ūdeni un izvāri mīkstas.

2

Sīpolu nomizo un smalki sakapā, šampinjonus arī smalki sakapā.

3

Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus kopā ar šampinjoniem.

4

Riekstus ieber sausā pannā, viegli apgrauzdē un saberz. Olas nolobi un sakapā.

5

Pupiņas samaisi ar sēnēm un sablendē. Pievieno pārējos produktus un sablendē vēlamajā konsistencē.