foto: Shutterstock
Šķīvī sajauc rīvmaizi ar parmezānu, citrona miziņu, pipariem un tām garšvielām, kuras uzskati par iederīgām šajā mikslī. Lēzenā bļodiņā sakul olu. Pannā uzkarsē eļļu. Zivs filejas gabalu, tik lielu, cik uzskati par parocīgu ielocīšanai tortiljā, apvārti olā, tad uzlabotajā rīvmaizē. Samazini liesmu un liec cepties karstajā pannā aptuveni 4–5 minūtes no katras puses. Gatavs, kad zivs gabali ir zeltaini brūni.
Mikroviļņu vai cepeškrāsnī uzsildi tortilju. Katru sasildīto tortilju no vienas puses pārsmērē ar 2 tējk. tartarmērces, viducī uzber sauju salātu, uzliec gurķus un tiem pa virsu – zivs gabalu, ko apšļaksti ar citrona sulu. Tortilju aizloki tā, lai nekas nekristu ārā; to turēt rokās un kost būs ērtāk, ja līdz pusei ietīsi salvetē.
Ideja! Ja piemājas veikalā nav iespējams nopirkt svaigu zivi, vari izlīdzēties ar zivju pirkstiņiem!