foto: Shutterstock
Uzkodas
2019. gada 28. janvārī, 13:09

Garšīgākie liellopa un laša tartari

Tartars ir gaļas vai zivs ēdiens kas pagatavots no samaltas vai smalki sasmalcinātas jēlas liellopa gaļas vai laša. Tartaru pasniedz ar garšvielām, svaigi maltiem pipariem, sīpoliem, kaperiem, tabasko vai Vorčesteras mērci. Tradicionāli tartaru pasniedz ar jēlas olas dzeltenumu (saglabājot dzeltenuma formu neizjukušu), kuru pārkaisa ar melnajiem pipariem. Taču šoreiz īpašo noti tartaram piešķirs marinētie sīpoli. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Laša tartaram lasi sagriež mazos kubiņos. Marinētus sīpolus smalki sakapā. Marinētus gurķus smalki sagriež. Visu samaisa un pievieno citrona sulu un svaigi maltus piparus pēc garšas.

2

Liellopu gaļas tartaram gaļu sagriež mazos kubiņos. Marinētus gurķus sagriež kubiņos, sīpolus smalki sakapā. Gaļu sajauc ar sinepēm, sīpoliem, gurķīšiem, pievieno Vorčesteras mērci.

3

Tartarus dekorē ar marinētiem sīpoliem un kaperiem, pasniedz ar grauzdētu maizi.