Uzkodas
2017. gada 20. martā, 06:14

Gardā vistu aknu pastēte ar kaņepju-ingvera medalu

Ir grūti precīzi noteikt, kas ir iedvesmojis dzejnieku vai komponistu uzrakstīt konkrētu dzejoli vai dziesmu. Taču receptes rodas no kādas īpašas garšas! Šoreiz par iedvesmu kalpoja Kaņepju - ingvera medalus. Tā īpašā garša pastētei piešķir neuzbāzīgu, taču noturīgu noti. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana

60 min26 porcijas
1

Sīpolus sagriež plānos gredzenos, ķiplokus saspiež ar plato naža galu. Pannā izkausē 30g sviesta un apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno aknas un apcep tās no visām pusēm. Tad pievieno pusi no alus un etiķi, iztvaicē. Pievieno atlikušo alu, uzkarsē. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, karsē vēl 5 min. Aknas mazliet atdzesē un pārliek blenderī ar visu šķidrumu, sablendē. Vēl siltu masu pārlej formā, atdzesē minūtes 30.

2

Sviestu izkausē un pārlej pāri pastētei. Sezonā var izdekorēt ar kaņepju lapāmun tad pārliet ar sviestu. Pastēti novieto ledusskapī un 5-6 stundām.

3

Pasniedz ar svaigu maizi.