OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uzkodas
2013. gada 27. augustā, 18:13

Vistu aknu pastēte ar sidru

Sidrs ir viegls alkoholisks ābolu dzēriens ar maigu šampanieša raksturu. Būdams vieglāks kā vīns, tas ir lieliski piemērots zivju ēdieniem, trusim, putnu gaļai, kā arī treknām aknām. Pasaulē pastāv liela sidru daudzveidība, tostarp arī bezalkoholisks sidrs bērniem. Šoreiz sidru izmantosim gatavojot pastēti, tas piešķirs tai īpašu toni.

Pagatavošana

90 min
1

Sīpolus un ķiplokus nomizot un sagriezt ripiņās. Pannā izkausēt sviestu un apcept sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pieliet sidru, sautēt apm. 3 min. un pārlikt sīpolus multivārāmā katlā. Tajā pašā pannā apcept vistu aknas un pārlikt katlā pie sīpoliem. Sautēt 1 st. režīmā "Sautēšāna". Gatvas aknas mazliet atdzesēt.

2

Aknas sablendēt, pievienojot pēc nepieciešamības šķīdrumu, kurā tās vārījās. Aknu masai jābūt kā biezam krējumam. Masu saliet trauciņos un novietot ledusskapī uz pāris stundām, labāk uz nakti.