Salāti
2021. gada 4. jūlijā, 10:00

Fetas un tomātu salāti

Vari lielāku daudzumu grauzdiņu pagatavot jau iepriekš un glabāt noslēgtā traukā. Tad maltītes vai vienkāršu uzkodu pagatavošana prasīs vēl mazāk laika. Tas ir ērti un arī ekonomiski – ar vienu cepeškrāsns uzkarsēšanu iegūsi sastāvdaļas vairākām ēdienreizēm. P.s. Šie salāti garšos lieliski arī ar Latvijā gatavotajām kazas un govs svaigā siera bumbiņām.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Maizes šķēles apslaki ar eļļu un krāsnī viegli apbrūnini. Kad maize nedaudz padzisusi, ierīvē to ar pārgrieztām ķiploka daiviņām. Noliec, lai atdziest pilnībā, un tad salauzi kumosa lieluma gabaliņos.

2

Tomātus, gurķi, avokado un sieru sagriez līdzīgos palielos gabalos. Liec tos uz šķīvjiem, pievieno maizi un pārslaki ar balzametiķa un atlikušās eļļas maisījumu.