Pirms likšanas burkās pēc garšas salātiem ir jābūt stiprākiem nekā tūlītējai ēšanai.
foto: no Mammamuntetiem.lv arhīva
Pirms likšanas burkās pēc garšas salātiem ir jābūt stiprākiem nekā tūlītējai ēšanai.
Salāti
2018. gada 29. augustā, 12:45

Klasiskie Latgales gurķu salāti - vienkāršāk nemēdz būt

Gurķu laikā gandrīz ikvienas latvju saimnieces mājās top kreptīgie Latgales salāti. Ziemā tos velk ārā no ledusskapja un ēd pie siltiem ēdieniem vai arī tad, ja gribas "piesiet dūšu". Recepti piedāvā portāls Mammamuntetiem.lv

Pagatavošana

1

Gurķus nomizo. Ja tie ir pārauguši, izņem sēklotni. Sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus nomizo un sagriež plānās ripiņās.

2

Lielā katlā saber gurķus, sīpolus un kārtīgi sajauc ar garšvielām - sāli, cukuru, eļļu, etiķi, dillēm. Atstāj uz 2-3 stundām atsuloties. Pirms likšanas burkās pēc garšas salātiem ir jābūt stiprākiem nekā tūlītējai ēšanai.

3

Blīvi sapilda burkās un pārlej ar atlikušo marinādi. Burkas ar pievalcētiem vāciņiem liek pasterizēt 85-90 C.

4

1/2l burkas karsē 20 minūtes, 1l burkas - 25 min.

5

Pēc tam vāciņus aizvalcē.