foto: Shutterstock
Petersīļu lapas noskalot, nožāvēt un smalki sakapāt kopā ar ķiploka daiviņām. Citronu nomizot un miziņu sagriezt smalkos salmiņos. Izspiest citrona sulu. Citrona sulu sajaukt ar olīveļļu un ar putu slotiņu viegli uzputot. Pievienot sāli, piparus, citrona miziņas un pētersīļu lapas ar ķiploku.
Kartupeļus nomazgāt un ielikt dziļā katlā, novārīt ar visu mizu. Kartupeļus mazliet atdzesē, nomizo un sagriež ripiņās. Uzreiz pārlej ar gatavo citrona mērci, katlam uzlikt vāku un kārtīgi sakratīt. Atstāt uz minūtēm 20, lai ievelkas.
Šos salātus var gatavot arī kā siltos. Šajā variantā olīveļļu aizstāt ar sviestu un to pievienot tikko siltie kartupeļi sagriezti ripiņās.