foto: Shutterstock
Salāti
2021. gada 22. aprīlī, 10:00

Puravu-ābolu salāti

Puravu dzimtene ir Vidusjūras piekraste, tos ir audzējuši un pat apdziedājuši dzejā senie romieši. Tā seno romiešu dzejnieks Marks Valērijs Marciāls savās epigrammās rakstīja: ”Kam puravi garšo, lai ēd. Visu dārzeņu vidū tie ir veselīgāki, jo kuņģa sāpes dziedina.”

Pagatavošana

10 min4 porcijas
1

Puravus nomazgā, olas noloba un sagriež.

2

Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Ābolus sajauc ar jogurtu, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

3

Traukā kārto pamīšus puravus un olas, katru kārtu pārlejot ar sagatavoto mērci.